Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe
Gdy ciasto ostygnie przygotowujemy polewę. Masło ucieramy mikserem. Dodajemy po łyżce serka ( słony serek np. Almette). Dosładzamy miodem. Smarujemy wierzch ciasta.
Smacznego:)
marchewka | 5 szt |
mąka | 1 1/2 szkl |
jajko | 4 szt |
olej | 1 szkl |
cukier | 1 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 łyżeczka |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
sól | 1/2 łyżeczki |
serek śmietankowy | 100 g |
miód | 3-4 łyżki |
masło | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: