Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe
1. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy olej, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamon, marchewkę i delikatnie mieszamy.
2. Ciasto przekładamy do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą blachy o wymiarach 23x23 cm i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na około 60 minut.
Krem:
1. W 3/4 szklanki mleka mieszamy mąkę z budyniem. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Do gotującego mleka wlewamy "mieszankę" i gotujemy na wolnym ogniu budyń cały czas mieszając. Budyń studzimy. Do budyniu dodajemy po jednej łyżce margaryny i ucieramy na puszysty krem.
2. Upieczone i wystudzone ciasto kroimy na 2 blaty. Jeden blat smarujemy 3/4 kremu i przykrywamy drugim blatem. Wierzch ciasta również smarujemy kremem.
3. Ciasto dowolnie dekorujemy.