Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 szklanki
mąka orkiszowa 1/2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
jajko 2 sztuki
olej 1/2 szklanki
cynamon 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
marchew 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe

Kroki postępowania

1
Jajka ubić mikserem z cukrem na gładką, puszystą masę.
Krok 1 - Ciasto marchewkowe foto
2
Do masy jajecznej dodać pozostałe składniki: mąki, olej, cynamon, proszek do pieczenia i wymieszać za pomocą łyżki do połączenia się składników. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Dodać do ciasta i wmieszać.
Krok 2 - Ciasto marchewkowe foto
3
Przygotowane ciasto przełożyć do formy.
Krok 3 - Ciasto marchewkowe foto
4
Piec w piekarniku w temp. 175*C przez ok 40min. Smacznego! :)
Krok 4 - Ciasto marchewkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak