Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cynamon 2 łyżeczki
olej 1 szklanka
mąka pszenna 2 szklanki
marchew 3 średnie
olej do wysmarowania

Porada

Ciasto możemy udekorować świeżymi marchewkami.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe

Jajka miksujemy z cukrem. Do masy wlewamy olej, cały czas miksując.Stopniowo dosypujemy mąkę, miksujemy kilka minut,aż masa zrobi się gładka. Osobno łączymy proszek, sodę i cynamon,następnie wsypujemy do masy. Dodajemy startą marchew i delikatnie mieszamy drewniana łyżką, by składniki się połączyły.Ciasto wykładamy na natłuszczoną tortownicę średnicy 26 cm i wstawiamy do piekarnika nagrzanego to temp. 180*C. Pieczemy około 50 minut. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.12.2014 18:33
fajne ciasto
eewelina 30.11.2014 20:08
Nie sadzę aby ktoś niewtajemniczony w szczegóły przepisu zgadł, że w tym cieście są marchewki. Wierzę, ze jest pyszne.
Joannasz3190 29.11.2014 16:53
Pyszności :)
Mama niejadka 29.11.2014 14:04
Smacznie i zdrowo :)
Magda60 29.11.2014 14:03
moje ulubione ciasto
kasia.s 29.11.2014 13:53
Wygląda bardzo apetycznie:)
cukiereczek 29.11.2014 13:09
lubię marchewkowe ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak