Ciasto marchewkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • mąka

    3 szklanki
  • starta marchewka

    2 szklanki
  • olej

    1 1/4 szklanki
  • cukier

    1 1/4 szklanki
  • cynamon

    2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto marchewkowe foto
Do miski rozbijamy jajka dodajemy cukier oraz olej - i całość miksujemy do momentu aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz cynamon. Następnie ścieramy na dużych oczkach marchew.
Krok 2 - Ciasto marchewkowe foto
Łączymy ciasto z marchewką i wykładamy do wysmarowanej i oproszonej bułką tartą blaszki.
Krok 3 - Ciasto marchewkowe foto
Pieczemy w piekarniku przez ok. 45 minut nastawionym na 175 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 31.07.2013 09:58
Bardzo dawno go nie robiłam
Katarzyna59 05.06.2013 08:02
bardzo smaczne
David 04.06.2013 14:03
super przepis, lubię takie ciasta
dominikaz 04.06.2013 13:19
pycha ciasto
Laila2786 04.06.2013 13:03
szybkie ciasto i do tego jakie smaczne
Renata9 04.06.2013 12:45
pyszne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat