Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier trzcinowy 200 gram
masło 200 gram
starta marchewka 200 gram
rodzynki
mąka 150 gram
gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C . Jajka miksujemy z cukrem na puszystą , białą masę. Dodajemy masło pokrojone w kostkę i ucieramy jeszcze chwilę . Wsypujemy marchewkę , rodzynki , orzechy , mąkę , gałkę muszkatołową oraz cynamon , dokładnie mieszamy . Przekładamy ciasto do brytfanki wyściełanej pergaminem . Pieczemy przez 45 minut . Wyjmujemy z piekarnika i studzimy . Wierzch ciasta możemy posmarować serkiem twarogowym wymieszanym z cukrem pudrem . Ciasto w środku powinno być lekko wilgotne .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 15.10.2012 18:20
lubie
Luki 05.01.2012 06:59
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak