Ciasto mandarynkowe z galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek

    5 sztuk
  • soli

    szczypta
  • mąki pszennej

    3/4 szklanki
  • cukru

    0,5 szklanki
  • proszku do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • cukru waniliowego

    1 łyżeczka
  • kakao

    2 łyżeczki
  • czekolady gorzkiej

    1 tabliczka
  • mandarynek

    5 sztuk
  • galaretki pomarańczowe

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto mandarynkowe z galaretką foto
Galaretki rozrobić według przepisu na opakowaniu.Czekoladę drobno posiekać.Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić ze szczyptą soli.Żółtka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Następnie dodać ubite białka,mieszając drewnianą łyżka.Ciasto podzielić na dwie części.
Krok 2 - Ciasto mandarynkowe z galaretką foto
Do jednej części masy dodać kakao oraz drobno posiekaną czekoladę.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Wylać ciemne ciasto a następnie jasne.Piec ok 20-30 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Ciasto mandarynkowe z galaretką foto
Po upieczeniu biszkopt ostudzić.Mandarynki obrać ze skórki i ułożyć na około wierchu biszkopta.Gdy galaretki zaczną tężeć przelać na ciasto.Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JOANNA16 04.06.2013 08:36
pycha ciachoo
Pietruszka 29.04.2013 21:17
bardzo apetycznie wygląda
ewasylwia 29.01.2013 14:48
smakowicie wygląda ta galaretka na wierzchu
Zdzisław 28.01.2013 19:14
ekstra ciasto
fotoviderek 28.01.2013 18:12
Musi dobrze smakować. Pycha :)
Katarzyna34 28.01.2013 17:35
Apetyczne Smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat