Ciasto malinowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • margaryna

    150 g
  • budyń malinowy

    1 szt
  • mleko

    3/4 l
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • dżem malinowy

    3-4 łyżki
  • biszkopty okrągłe

  • kisiel

    2 malinowy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę,utrwalić cukrem.Dodać żółtka i dokładnie wymieszać,potem dodać mąki wymieszane z proszkiem oraz kiśle malinowe.Ciasto przelać do formy natłuszczonej i posypanej tartą bułką i piec ok 30 minut na 170 C.Budyń (duży na 3/4l ) ugotować na mleku i wystudzić.Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszytą masę,porcjami dodawać wystudzony budyń. Wystudzone ciasto posmarować dżemem (malinowym lub truskawkowym) a potem malinowym kremem budyniowym.Na wierzchu ułożyć biszkopty nasączone dowolnym ponczem (ja użyłam herbatki malinowej).Posypać startą czekoladą lub polać polewą czekoladową i wstawić do lodówki do schłodzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 07.02.2014 21:28
Wygląda obłędnie.
Angelika10 28.09.2013 23:29
pyszne ciasto
caralajna 10.08.2013 07:14
fajnie wygląda
Iwusia 14.07.2013 22:31
bardzo fajne ciacho
Katarzyna59 17.06.2013 07:38
fajny przepis
JOANNA16 11.06.2013 14:42
pycha ciacho
Alex_M 05.05.2013 12:25
pyszny deserek!
Neetka90 30.04.2013 14:22
ale bym zjadła..
Bernadeta1 24.04.2013 00:37
ciekawy przepis a ciasto pyszne
iziona 18.04.2013 21:14
Niby proste, a jakie ładne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat