Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makowo-wiśniowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
cukier 1 1/2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 1 1/2 szt
jajko 6 szt
olej 6 łyżek
kakao 1 1/2 łyżki
wiórka kokosowe 1 opakowanie
mak 1 szklanka
wiśnie 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowo-wiśniowe

Margarynę utrzeć z cukrem,stopniowo wbijać po jednym jajku,dodawać mąkę,olej i proszek do pieczenia,dokładnie wymieszać,ciasto podzielić na 3 części ,do jednej wsypać kakao,do drugiej wiórki kokosowe,a trzecią część ciasta utrzeć wsypując mak,wszystkie trzy ciasta włożyć do do wysmarowanej foremki,na wierzchu ułożyć osączone z kompotu wiśnie ,piec około 45 min w temp.180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 07.09.2011 00:33
szkoda że nie ma zdjęcie, pewnie musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak