Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makowo-kokosowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
białko 6 sztuk
cukier 15 dag
mak 15 dag
wiórki kokosowe 15 dag
masa
mleko 0.5 litra
budyń śmietankowy 1,5 opakowania
cukier 6 łyżek
żółtko jajek 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowo-kokosowe

CIASTO: Białko ubić na sztywno, dodać cukier i ubić razem. Wymieszać z makiem i wiórkami kokosowymi. Upiec w temp. 180 stopni. Piec przez około 40 min.
MASA:
W małej ilości zimnego mleka,rozrobić budyń i żółtka, wlać do pozostałego mleka(wcześniej zagotowanego z cukrem). Ugotować budyń i do zimnego dodać 1.5 kostki masła, zmiksować. Zimny przełożyć na biszkopt. Na masę położyć biszkopty. i polać gotową polewą (z torebki)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 08.01.2012 12:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak