Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt
-
jajko
5 sztuk -
cukier
5 łyżek -
mąka pszenna
10 dkg -
mąka ziemniaczana
5 dkg -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
Ciasto makowo-kokosowe
-
białko
5 sztuk -
cukier
3/4 szklanki -
mak
1/2 szklanki -
kokos
15 dkg -
mąka ziemniaczana
1 łyżka -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
Krem
-
mleko
2 szklanki -
cukier
3/4 szklanki -
cukier waniliowy
1 sztuka -
mąka ziemniaczana
2 łyżki -
mąka pszenna
1 łyżka -
żółtko jajek
5 sztuk -
margaryna
25 dkg
Dodatkowo
-
delicje
30 dkg -
galaretka pomarańczowa
2 sztuki
Przepis i sposób przygotowania Ciasto makowo-kokosowe z delicjami
Kroki postępowania






Komentarze (17)
Załaduj więcej komentarzy (7)