Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto makowe
-
jajko
5 szt -
cukier
1 szkl -
mąka pszenna
15 dag -
masło
20 dag -
aromat migdałowy
1/2 łyżeczki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
mak
1/2 szkl mielony
Ciasto biszkoptowe
-
jajko
3 szt -
cukier
3 łyżki -
mąka pszenna
3 łyżki -
cukier wanilinowy
2 łyżeczki -
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki -
sól
szczypta
Krem
-
masło
20 dag -
cukier puder
15 dag -
śmietana gęsta
150 ml -
sok z cytryny
do smaku -
barwnik spożywczy do ciast
-
wiórki kokosowe
Przepis i sposób przygotowania Ciasto makowo-biszkoptowe z masą
Kroki postępowania







Ciasto można ozdobić według własnego uznania.![]()
Komentarze (4)