Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makowe z masą wiórkową

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 40 dag
wiórki kokosowe 30 dag
mleko 1 szklanka
galaretka 1 szt
margaryna 1 kostka
mąka pszenna 4 łyżka
cukier 2 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżka
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowe z masą wiórkową

Ciasto: Mak sparzyć, przekręcić przez maszynkę, dodać jedną szklankę cukru, bułkę tartą oraz mąkę pszenną, jajko, proszek do pieczenia. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Przełożyć do okrągłej tortownicy. Piec przez 40 minut w temp. 180 stopni.
Masa: Mleko zagotować, wsypać wiórki kokosowe, szklankę cukru. Zagotować wszystko, ciągle mieszając. Po wystygnięciu utrzeć z margaryną oraz dodać galaretkę rozpuszczoną z małą ilością wody.
Po upieczeniu ciasto przekroić na dwa placki. Przekładając masą wiórkową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 25.09.2014 13:35
jest mak i jak dla mnie nic więcej nie potrzeba
adelajda 10.09.2014 16:32
Pyszne ciacho :)
Ola1young 25.08.2014 13:02
uwielbiam takie ciasta :)
Bernadeta1 22.08.2014 22:42
bardzo smacznie wygląda
everay 19.01.2014 20:17
mniam mniam mniam:)))
Megg 19.01.2014 19:21
wyśmienite ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak