Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowe z galaretką
Kroki postępowania
białka ubijamy na sztywną pianę.
Pół szklanki mleka odlewamy do reszty dajemy cukier i jak ktoś chce można dodać cukier waniliowy. Zagotowujemy.
Ciasto: | |
margaryna | 15 dag |
cukier puder | 25 dag |
jajko | 6 szt |
miód płynny | 10 dag |
cynamon | 1 łyżeczka |
mak | 30 dag |
kakao | 5 dag |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
mąka ziemniaczana | 3 łyżeczki |
Masa budyniowa: | |
mąka pszenna | 3 łyżki |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
margaryna | 1 szt |
cukier | 3 łyżki |
mleko | 0,5 litra |
DODATKOWO: | |
biszkopty podłużne | 1 opakowanie |
galaretka truskawkowa | 1 szt |
polewa czekoladowa | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: