Ciasto makowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    200 g
  • cukier

    2 szklanki
  • kasza manna

    6 czubatych łyżek
  • jabłka

    3 średnie
  • aromat migdałowy

  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • mak mielony gotowy

    torebka 200 g
  • rodzynki

    100 g
  • Skórka pomarańczowa kandyzowan

    opakowanie
  • orzechy włoskie

    100 g
  • jajko

    6
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć żółtka z cukrem i masłem. Dodać kaszę mannę, mak, urtarte na tarce jarzynowej jabłka, bakaloe, proszek do pieczenia, 1-2 łyżeczki aromatu, wymieszać. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek, lekko wmieszujemy. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać. Piec w 180 st. ok 45 minut, lub do suchego patyczka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andzia1977 14.12.2011 21:41
moze byc dobre
Zoso 12.07.2011 20:03
fajny deserek
Kate131 04.07.2011 09:27
pysznosci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat