Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto makowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka1 1 szklanka
jajko 4 sztuki
masa makowa 1 puszka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
olej 0/5 szklanki
jabłka 3 sztuki
polewa czekoladowa 2 opak.
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto makowe

Jajka ubić z cukrem, wymieszać z mąką, sodą i proszkiem, cienkim strumieniem wlać olej, dodać jabłka starte na tarce warzywnej i masę makową. Wymieszać, wlać ciasto do wysmarowanej formy i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 40 minut. Po wystudzeniu polać ciasto polewą czekoladową, można udekorować płatkami migdałów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak