Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mak 1 szt
mąka pszenna 1 szkl
białko 1 szkl
cukier 1 szkl
margaryna 25 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

dodatkowo

polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowe

Margarynę rozpuścić , pozostawić do wystygnięcia. Białka ubić na pianę dodając szczyptę soli . to miskę, wsypać mąkę, cukier , mak , proszek do pieczenia, wymieszać.Następnie dodać margarynę lekko ciepłą, wymieszać , dodać pianę z białek , wymieszać powoli. Przygotować formę okrągłą o w wym.26 cm średnicy, wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Powstałą masę wlać do formy. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Wstawić formę do piekarnika piec około 35 min.Po wystudzeniu polać polewą czekoladową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 03.07.2017 22:08
wygląda super
dodi 03.07.2017 20:38
Mniam.mniam
Bernadeta1 03.07.2017 15:43
pychota takie ciasto
MagdalenaIC 03.07.2017 15:30
Brzmi pysznie :)
Alex_M 03.07.2017 15:17
dobre ciacho :)
Wacław 03.07.2017 14:22
uwielbiam ciasta z makiem,pycha :-)
adelajda 03.07.2017 13:28
dobre ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak