Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier 3 łyżki
mąka 3 łyżki
masa makowa 1/2 puszki
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowe

Białka i cukier ubijamy na sztywną pianę. Masę makową łączymy z żółtkami i mąką. Dodajemy białka i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy olejek waniliowy. Ciasto wlewamy do formy i pieczemy na złoty kolor ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak