Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kukułka bez pieczenia

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
cukierki kukułki 30 dkg
budyń czekoladowy 3 opakowania
margaryna do pieczenia 1 kostka
czekolada mleczna 100 gram
masło 2 łyżki
herbatniki 60 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kukułka bez pieczenia

W 800 ml mleka rozpuścić cukierki
( ja je wcześniej potraktowałam tłuczkiem do kotletów),
zagotować całość.
W 200 ml mleka rozmieszać proszek budyniowy i dodać do gotującego się mleka z cukierkami
-powstanie gęsty budyń.
Wystudzić.
Margarynę miksować dodając po łyżce zimnego budyniu.
Ciastka podzielić na 3 części i przełożyć je masą kukułkową.
Na górze ma być krem.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z masłem i polać nią ciasto
Chłodzić w lodówce minimum 20 h.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 03.03.2014 19:08
pyszne ciasto
Izka192 09.01.2014 09:30
fajny przepis
Róża1 04.08.2013 02:15
fajny przepis:-)
Kasia36 27.03.2013 22:40
pomysłowe i na pewno smaczne
cooleczka 25.01.2013 10:55
fajne
cooleczka 25.01.2013 10:55
fajne
cooleczka 25.01.2013 10:55
fajne
cooleczka 25.01.2013 10:55
fajne
Beata23 24.01.2013 11:41
super
smakoszek 18.01.2013 20:53
przepysznie wygląda
mitek111 16.01.2013 20:31
spróbowałabym chętnie:)
kasienka23 16.01.2013 19:13
ciekawe ciasto
Henryka2 16.01.2013 19:12
Lubię takie ciasta!
gosia56 16.01.2013 18:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak