Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto kubusiowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 2 szt
kubuś 1 l
budyń śmietankowy 3 szt
śmietana 30% 2 szt
woda 2 lyz
cukier 0,5 szkl
galaretka agrestowa 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat
wiśnie bez pestek 1 słoik
Biszkopty 3 z galaretką

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto kubusiowe

Pieczemy dwa biszkopty z 4 jajek , ubijamy smietane z cukrem i dodajemy zelatyne rozpuszcona w wodzie, budyń gotujemy wg przepisu ale zamiast mleka dodajemy kubusia zielonego. Studzimy lekko. galaret ropuszczamy wg przepisu
przeozenie + najpierw kladziemy biszkopt na to ubita piane i dodajemy odsaczone wisnie lekko wciskamy w polowe masy na to kladziemy biszkopt i wylewamy cieply budyn na to warstwa biszkoptow i pozostala bita smietana i tezejaca galaretke

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 03.05.2014 20:56
kolorowe i pyszne
rjustysia 17.10.2012 10:23
nigdy jeszcze nie próbowałam takiego ciasta, chętnie je sprawdzę :)
monisia1977 09.10.2012 09:23
pycha
monika141 17.04.2012 11:31
ślicznie wygląda i na pewno jest pyszne
Justyna Jussstiii 12.04.2012 19:03
super
eli82 12.04.2012 18:24
ładnie wygląda
jolanta19 11.04.2012 19:34
super
[email protected] 11.04.2012 15:48
smaczny
1j1o1l1a1 10.04.2012 20:52
prezentuje sie ładnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak