Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kubuś
Białka wraz z solą ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Do masy powoli dodawaj obie mąki oraz proszek do pieczenia.
Ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 180 C. przez ok. 30 minut. Ostudź.
masa budyniowa
W szklance soku wymieszaj budyń. Pozostały sok przelej do garnka i wraz z cukrem zagotuj. Ugotuj budyń i odstaw aby przestygł.
masa śmietanowa
Galaretkę rozpuść w wodzie i odstaw aby lekko stężała. Następnie kremówkę ubij i pod koniec dodaj cukier puder. Wymieszaj z tężejącą galaretką.
Pozostałe galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Na wystudzony biszkopt wyłóż masę budyniową. Odstaw do lodówki aby masa zastygła. Na masę budyniową wyłóż masę śmietanową,a na nią delicje. Ponownie włóż do lodówki. Gdy masa zastygnie wyłóż na ciasto tężejące galaretki. Wstaw do lodówki na kilka godzin.