Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto które zawsze wychodzi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 Szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
masło lub margaryna 25 dag
cukier 1 szklanka
jajko 5
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto które zawsze wychodzi

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać oba rodzaje mąki oraz proszek do pieczenia. W rondelku rozpuścić tłuszcz i gorący wlać powolutku cały czas mieszając do ciasta. Gładkie ciasto wymieszać ze skórką cytrynową i rodzynkami. Piec ok. 60 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 19.01.2011 14:07
oby
Ewa109 18.05.2010 08:15
Szybkie ciasta to rewelacja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak