Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche z musem jabłkowo dyniowym

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
masło lub margaryna 250 gramów
jajko 2 sztuki
śmietana 1-2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Dodatkowo:

Cynamon mielony Prymat 1 szczypta
cukier waniliowy 16 gramów
rodzynki 3/4 szklanki
mus jabłkowy ok. 3/4 litra
mus z dyni 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche z musem jabłkowo dyniowym

Do mąki dodać pokrojoną margarynę i proszek do pieczenia. Wymieszać i posiekać. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, połączyć z mąką i śmietaną. Ciasto zagnieść i podzielić na dwie różne części. Większą częścią ciasta wylepić dno dużej blaszki a małą włożyć do zamrażalnika.

Rodzynki sparzyć i wypłukać. Oba musy połączyć i doprawić cynamonem i cukrem waniliowym. Dodać rodzynki i wymieszać. Wyłożyć na przygotowane ciasto. Resztą ciasta zasypać wyłożony mus. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 03.02.2017 16:03
pyszne ciacho :)
katarzynka455 03.02.2017 15:58
Proszę się częstować:))))
Mniam 03.02.2017 15:53
Z przyjemnością zjadłabym kawałek takiego ciasta :)
agaK. 03.02.2017 14:42
Pysznie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak