Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche z dżemem

4.0
(24)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na kruche ciasto:

żółtko jajek 2 sztuki
margaryna 0,25 kostki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
mąka 1 szklanka

Dodatkowo:

dżem 1 słoik
cukier ok. 2 łyżki

Porada

Z podanych składników wychodzi mała foremka ciasta.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche z dżemem

Kroki postępowania

1

Ciasto kruche:

Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut.

Krok 1 - Ciasto kruche z dżemem foto
2
Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część rozwałkowujemy i wykładamy nią dno formy. Gęsto nakłuwamy widelcem.
Krok 2 - Ciasto kruche z dżemem foto
3
Na ciasto wykładamy dżem.
Krok 3 - Ciasto kruche z dżemem foto
4
Drugą część ciasta ścieramy na dżem i posypujemy cukrem.
Krok 4 - Ciasto kruche z dżemem foto
5

Pieczemy w temperaturze około 180 stopni przez 30-40 minut.

Krok 5 - Ciasto kruche z dżemem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 08.09.2014 06:58
Fajne ciacho.
AnnieB 07.09.2014 13:45
Bardzo apetyczne ciacho
Kuchenka 07.09.2014 12:59
super ciacho
Renata9 07.09.2014 10:45
super ciacho
Adam/ZUB3R 07.09.2014 10:21
wygląda bardzo smacznie
olkaaa 07.09.2014 10:16
wygląda kusząco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak