Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche jabłkowo- budyniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
budyń waniliowy 2 szt
mąka pszenna 3 szklanka
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 2 szt
mleko 3 szklanka
cukier puder 3/4 szklanka
śmietana 2 łyżka
jajko 1 szt
cukier 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche jabłkowo- budyniowe

Mąkę, proszek do pieczenia, margarynę, żółtka, cukier puder, śmietanę oraz jajko zagnieść razem i podzielić na dwie części. Jedną rozwałkuj i wyłóż na posmarowanej brytfannę. Na cieście ułóż obrane i pokrojone w ósemki jabłka. Zalej je gorącym budyniem. Na ciasto wyłóż drugą rozwałkowaną część ciasta i piecz w temp. 180 stopni przez 45 minut. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.04.2013 00:13
robię takie bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak