Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 250 gram
śmietana kwaśna 2 łyżki
jajko 1 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche

Mąkę z odrobiną soli siekamy z margaryną, dodajemy jajko i śmietanę i zagniatamy ciasto. zagniecione ciasto odkładamy do lodówki na pół godziny. po wyjęciu szybko rozwałkowujemy na grubość około 0,5cm. pieczemy przez 30minut temp ok 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak