Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szklanki
cukier kryształ pół szklanki
żółtko jajek 4
kwaśna śmietana 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche

Wykonanie :
Na stolnicę dajemy składniki na ciasto kruche . Wszystkie składniki siekamy nożem i lekko zarabiamy ciasto kruche. Gotowe ciasto kruche wykładamy na posmarowaną formę do pieczenia( lekko nakłuć widelcem ciasto) i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 25 minut w temperaturze 190-200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak