CIASTO KRÓWKA CAPUCCINOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • jajko

    4 szt
  • cukier

    3/4 szkl
  • mąka

    1 1/2 szkl
  • ocet

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • poncz

  • kawa rozpuszczalna

    1 łyżeczka
  • rum

    kilka kropel
  • Krem:

  • śmietana 30%

    1/2 L
  • śmietan fix

    2 op
  • masa krówkowa

  • margaryna

    125 g
  • krówki mleczne

    200-300 g
  • herbatniki

    2 op
  • orzechy włoskie

    200-300 g
  • capuccino

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - CIASTO KRÓWKA CAPUCCINOWE foto
Biszkopt - białka ubic na sztywno, dodac cukier i dalej ubijac, następnie dodac mąkę i delikatnie wymieszac. Żółtka utrzec z octem a później dodac proszek, połączyc z białkami i upiec ciasto.
Krok 2 - CIASTO KRÓWKA CAPUCCINOWE foto
Poncz - obie kawy wsypac do kubka i zalac gotowaną wodą, odczekac aż przestygnie i wtedy wlac rum na zapach. Następnie na wystudzony biszkopt wylac poncz.
Krok 3 - CIASTO KRÓWKA CAPUCCINOWE foto
KREM - śmietanę schłodzoną przelewamy w naczynie i ubijamy na sztywną pianę, kiedy masa jest gęsta dodajemy śmietan fix i jeszcze chwilę ubijamy do połączenia się składników i szybko wykładamy masę na biszkopt. Na krem układamy herbatniki (mogą byc również krakersy).
Krok 4 - CIASTO KRÓWKA CAPUCCINOWE foto
MASA KRÓWKOWA - margarynę rozpuszczamy w rondelku wrzucamy krówki i ciągle mieszamy łącząc w jednolitą masę, chwilę odstawiamy do ostygnięcia i wylewamy krem na herbatniki, posypujemy orzechami i wstawiamy do lodówki.
SMACZNEGO!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata9 17.05.2013 17:24
ale pyszności
Ela15 26.02.2013 09:07
super
Marlenka.S 03.02.2013 14:15
Świetnie wygląda!
ao_12 30.01.2013 20:38
cudne;)
ewka1978 30.01.2013 19:46
super, na pewno pyszne
Poison1988 30.01.2013 19:35
takiego jeszcze nie robiłam ale wygląda smakowicie :) super propozycja :)
tessinka 30.01.2013 19:17
Ale pyszne musi być
Ryszard4 30.01.2013 19:12
Super muszę spróbować
Ania28 30.01.2013 19:05
super!!!
Monika58 30.01.2013 18:59
wyśmienite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat