Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Krówka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

margaryna 10 dkg
mąka 3.5 szklanki
miód 3 łyżki
jajko 2 sztuki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1/2 szkalnki

masa

śmietana 30% 0.5 litra
śmietanka 2 opakowania
cukier puder 3 łyżki

dodatkowo

masa krówkowa 1 puszka
orzechy 1 szklanka

Porada

ciasto świetnie smakuje posypane słonymi orzeszkami z puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Krówka


Składniki na ciasto zagnieść, podzielić na dwie części.
Upiec 2 placki w 180 stopniach każdy po 10 minut

Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru i śmietan fixów.
Ubitą śmietaną przełożyć wystudzone placki.

Mase krówkową wstawić razem z puszką do gorącej wody na 15 minut
aby była bardziej leista, polać masą korówkową wierzch ciasta.
Posypać uprażonymi na suchej patelni orzechami.

Ciasto szczelnie zawinąć w folię (razem z blachą oczywiście) i wstawić do lodówki na minimum dobe, ale najlepsze jest po 2-3 dobach jak już się kończy ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 07.02.2015 15:32
jakie pyszne ciacho do kawy
Wacław 07.02.2015 10:53
lubię takie krówki ;-)
cooked 06.02.2015 19:26
ranyy, ale słodkości!
molanka 06.02.2015 19:15
pyszne słodkości
Barbara777 06.02.2015 18:59
bardzo smaczne;)
aginaa 06.02.2015 18:43
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak