Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krówka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 3 szklanki
jajko 3
miód płynny 6 łyżek
masło 150 g.
cukier waniliowy 16 g.
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
cukier 0,75 szklanki

Masa

śmietana 500 ml.
cukier puder 2 łyżki
galaretka cytrynowa 1
kajmak 1
orzechy włoskie 150 g.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówka

Kroki postępowania

1
Ze składników przyrządzić ciasto. Podzielić na 2 części. Upiec na osobnych blachach w 180 stopniach przez około 20-25 minut.
Krok 1 - Ciasto krówka foto
2
Galaretkę przygotować. Odstawić do wystudzenia.
Krok 2 - Ciasto krówka foto
3
Śmietanę ubić, dodać cukier puder.
Krok 3 - Ciasto krówka foto
4
Do śmietany dodawać stopniowo wystudzoną galaretkę.
Krok 4 - Ciasto krówka foto
5
Ciasto układać warstwami: ciasto, masa śmietanowa, ciasto, kajmak i orzechy.
Krok 5 - Ciasto krówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 09.12.2014 12:35
Robię nieco inaczej, ale w efekcie ciacho pyszne :)
Ola1young 11.11.2014 15:45
ja też poprosze kawałek :)
mirosława4 10.11.2014 16:19
poproszę kawałek
jola91 10.11.2014 15:12
Pyszne ciasto, robiłam kiedyś podobne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak