Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krówka

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kilogram
miód 4 łyżka
cukier puder 100 gram
masło 125 gram
jajko 2 sztuka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
śmietana 30% 1/2 litr
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier puder 2 łyżka
śmietan fix 2 opakowanie
orzechy włoskie 200 gram
masa toffi 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówka

Składniki ciasta zagnieść. Podzielić na dwie części i upiec dwa placki w blaszce 25x40 cm w temperaturze 160 stopni przez około 20 minut. Śmietanę ubić ze śmiatan fixem, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. Placki przełożyć masą śmietanową. Wierzch posmarować gotową masą toffi i posypać posiekanymi orzechami. Schłodzić w lodówce. Ciasto najlepiej smakuje po 2 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 10.03.2013 10:15
To jedno z moich ulubionych ciast.
Maniek2 01.01.2013 17:42
mniam
Anna169Hosz 11.10.2012 12:35
Pyszne.
EWI 29.09.2012 12:42
pychota
czarnyaniol1990 29.09.2012 12:04
ja ostatnio zastepuje orzechy włoskie orzechami laskowymi :)
Sylwia26 29.09.2012 11:42
Pychotka :)
-Natka- 29.09.2012 11:28
Ciasta z orzechami włoskimi to jest to! Pycha!
daria2911 29.09.2012 11:10
pycha
rjustysia 29.09.2012 11:05
pyszne ciasto :)
Katarzyna47 29.09.2012 10:50
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak