Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kremówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
jajko 4 sztuki
mleko 1 litr
kokos 20 dkg
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
margaryna 1 sztuka
budyń śmietankowy 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kremówka

Pół margaryny, pół szklanki cukru, przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia i 2 jajka i składniki dokładnie zagniatamy. Ciasto wykładamy na formę, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Rozrabiamy budynie na mleku i gotujemy. Chłodny budyń nakładamy na surowe ciasto. Z dwóch jajek oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do ubitej piany dodajemy cukier, żółtka i ubijamy raz jeszcze. Następnie wsypujemy kokos i dodajemy pół roztopionej margaryny. Całość delikatnie mieszamy. Taką masę wykładamy na budyń i pieczemy w temp. 180\'C ok 40 min. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 07.03.2014 21:13
jakie żółciutkie ciasto, kremówka idealna
norweska20 25.02.2014 08:17
sama słodycz..pycha
olkaaa 21.12.2013 10:31
wygląda kusząco
czekoladka_m 11.07.2013 20:57
oboje z mężem uwielbiamy to ciasto:)
Seba 11.07.2013 11:41
pyszniutkie
AURELKA 07.05.2013 21:12
super ciasto
m1monika 24.08.2012 12:18
pyszne!!!
RenataZ-et 23.05.2012 11:05
wygląda idealnie :)
Iwona51
Iwona51 10.10.2011 14:10
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak