ciasto krakersowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    3/4 szklanki
  • mąka

    1 szklanka
  • mleko

    3 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
  • jaja

    2 sztuki
  • margaryna

    1 kostka
  • gorzka czekolada

    1 sztuka
  • krakersy

    0,5 paczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

dwie szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym w jednej szklance mleka rozmieszać mąkę z dwoma jajami i zalać na gotujące się mleko mieszać cały czas aby nie zrobiły się gródki tylko gładka masa do gorącej masy dodać margarynę mieszać aż wymiesza się z masą na suchą blachę kładziemy krakersy -masę znowu krakersy masę krakersy i cienką masę na górę ścieramy czekoladę przechowujemy w lodówce

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 25.10.2012 09:06
palce lizać
Katarzyna/kate1980 08.09.2011 22:11
ciekawe
novita26 11.04.2011 08:19
mniam
novita23 31.03.2011 09:58
pyszna
eduszo 11.03.2011 12:20
Fajnie wygląda.
dorotka0000025 19.02.2011 12:12
takiego jecze nie widzialam
rzenia15 08.02.2011 10:26
pycha
wolochski 29.01.2011 20:38
suuuper
MAR3STA 06.01.2011 21:27
bombowe, bez pieczenia!
Emilia22 06.01.2011 18:25
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat