Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto korzenne z burakiem i migdalami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe drobno starte 1 szkl.
cukier 1/2 szkl.
olej roślinny 1/3 szkl.
jajko 2 duże
mąka pszenna
budyń waniliowy 1 op.
Cynamon mielony Prymat plaska łyżeczka
Kardamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
skórka z cytryny starta 1 łyżeczka
migdały zmielone 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto korzenne z burakiem i migdalami

Kroki postępowania

1
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka.
Krok 1 - Ciasto korzenne z burakiem i migdalami foto
2
Do masy jajecznej dolać olej.
Krok 2 - Ciasto korzenne z burakiem i migdalami foto
3
Dodać startą skórkę cytrynową.
Krok 3 - Ciasto korzenne z burakiem i migdalami foto
4
Mąkę pszenną połączyć z sypkim budyniem, przyprawami i proszkiem do pieczenia. Połączyć z mokrymi składnikami.
Krok 4 - Ciasto korzenne z burakiem i migdalami foto
5
Dodać drobno utarte i odcedzone buraki, dokładnie wymieszać łyżką.
Krok 5 - Ciasto korzenne z burakiem i migdalami foto
6
Dosypać zmielone migdały.
Krok 6 - Ciasto korzenne z burakiem i migdalami foto
7
Gotowe ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 45 minut w 180*C. Sprawdzić patyczkiem.
Krok 7 - Ciasto korzenne z burakiem i migdalami foto
8
Ostudzone ciasto polać lukrem.
Krok 8 - Ciasto korzenne z burakiem i migdalami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 23.12.2016 14:16
Wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak