Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto korzenne z burakiem i migdalami
Kroki postępowania
Piec 45 minut w 180*C. Sprawdzić patyczkiem.
buraki ćwikłowe | drobno starte 1 szkl. |
cukier | 1/2 szkl. |
olej roślinny | 1/3 szkl. |
jajko | 2 duże |
mąka pszenna | |
budyń waniliowy | 1 op. |
Cynamon mielony Prymat | plaska łyżeczka |
Kardamon mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Imbir mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
skórka z cytryny | starta 1 łyżeczka |
migdały zmielone | 100 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: