Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto korzenne ucierane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka tortowa 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/4 szkl
cukier 1/2 szkl
masło 10 dag
olej 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto korzenne ucierane

Masło rozpuścić, wystudzić. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić. Do ubitych jajek wlać przestudzone masło i olej, wymieszać. Mąki i kakao przesiać, dodać proszek do pieczenia, przyprawę do pierników, wymieszać. Połączyć z ubitymi jajkami. Ciasto wylać do przygotowanej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 45 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu można przełożyć masą lub marmoladą, oblać polewą czekoladową i przyozdobić według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.03.2014 20:40
Wspaniale wygląda.
Ewelina38 01.01.2013 17:22
uwielbiam takie z powidłami śliwkowymi
Łukasz15 15.04.2012 10:32
pycha
Wacław 07.02.2012 10:27
pyszne ciacho
bernadetta2 07.07.2011 12:12
ciekawe
agnieszka214 04.07.2011 07:28
wspaniałe
agnieszka137 03.07.2011 22:46
Wygląda smakowicie i pewnie smakuje jeszcze pyszniej ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak