Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
żółtko jajek
5 szt -
cukier puder
12 dkg -
mąka
30 dkg -
margaryna
15 dkg -
śmietana kwaśna
3 łyżki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
białko
5 szt -
cukier
12 dkg -
wiórka kokosowe
16 dkg -
mąka ziemniaczana
1 łyżka -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
Ciasto orzechowe:
-
cukier
12 dkg -
jajko
4 szt -
mąka pszenna
1 łyżka -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
orzechy włoskie
12 mielone -
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki -
Ciasto:
Kokosowe
Sposób przygotowania
Ciasto kokosowe: białka ubić, dodawać stopniowo cukier, potem dodać wiórka kokosowe i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać i wlać na placek posmarowany dżemem.
Ciasto orzechowe: białka oddzielić od żółtek i ubić, stopniowo dodawać cukier, a potem żółtka. Na koniec dodać zmielone orzechy, bułkę tartą i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać i wlać na placek z kokosami. Rozwałkować drugie ciasto kruche i przykryć nim ciasto z orzechami. Piec około godziny w temp. 180 stopni.
Po upieczxeniu polać polewą.
Komentarze (14)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (4)