Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto kokosowo-jabłkowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier puder 1 i 1/2 szklanki
olej 1 szklanka
mąka 2 szklanki
jabłka 4 szt
krem kokosowy 100 g
kakao 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1i1/2 łyżeczki
bakalie do smaku
rodzynki 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto kokosowo-jabłkowe

Żółtka oddzielic od białek, utrzeć z cukrem, dodając kolejno olej, mąkę, cynamon, sodę, kakao i krem kokosowy.
Jabłka obrac i pokroić w kostkę. Z białek ubić pianę, dodać do ciasta, wsypać pokrojone jabłka, rodzynki wcześniej namoczone i delikatnie wymieszać.
Piec 40-50min w 170C.
Udekorować roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i bakaliami oraz słupkami migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.12.2012 16:22
ekstra
kate.500 09.10.2012 20:00
pycha
Fiffi 07.10.2012 22:47
smakowicie wyglada ( a ten krem kokosowy to z torebki?)
jolanta19 01.09.2012 15:21
super
BeataJ 31.08.2012 21:59
Wygląda super! Poproszę kawałek ;)
Mati13 31.08.2012 21:52
wspaniale wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak