Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kokosowo-czekoladowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
czekolada gorzka 1 tabliczka
wiórki kokosowe 20 dkg
cukier kryształ 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowo-czekoladowe

Kroki postępowania

1
Żółtka jaj oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, mąkę, proszek do pieczenia. Wymieszać i dodać wiórki kokosowe.
Krok 1 - Ciasto kokosowo-czekoladowe foto
2
Gorzką czekoladę posiekać nożem , a następnie wsypać do białek z kokosem.
Krok 2 - Ciasto kokosowo-czekoladowe foto
3
Powstałe cisto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3 - Ciasto kokosowo-czekoladowe foto
4
Ciasto piec ok 30-40 minut na złoty kolor. Ciasto po przekrojeniu można użyć jako wkładki do torta :)
Krok 4 - Ciasto kokosowo-czekoladowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 20.10.2013 00:32
mniam! co za pyszności :)
Magda24 22.02.2013 12:38
czekolada musi fajnie chrupać w miękkim kokosie :)
babajaga1969 22.02.2013 12:18
fajny przepis - musi być smaczne - wypróbuję :)
Beatris 21.02.2013 22:43
Teraz tytuł pasuje do przepisu. Ciasto z pewnością smaczne.
dodi 21.02.2013 15:19
super
Bogumiła
Bogumiła 21.02.2013 15:16
ładne
Beatris 21.02.2013 14:13
A dlaczego legumina?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak