Ciasto kokosowo-czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5
  • czekolada gorzka

    1 tabliczka
  • wiórki kokosowe

    20 dkg
  • cukier kryształ

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto kokosowo-czekoladowe foto
Żółtka jaj oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, mąkę, proszek do pieczenia. Wymieszać i dodać wiórki kokosowe.
Krok 2 - Ciasto kokosowo-czekoladowe foto
Gorzką czekoladę posiekać nożem , a następnie wsypać do białek z kokosem.
Krok 3 - Ciasto kokosowo-czekoladowe foto
Powstałe cisto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4 - Ciasto kokosowo-czekoladowe foto
Ciasto piec ok 30-40 minut na złoty kolor. Ciasto po przekrojeniu można użyć jako wkładki do torta :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 20.10.2013 00:32
mniam! co za pyszności :)
Magda24 22.02.2013 12:38
czekolada musi fajnie chrupać w miękkim kokosie :)
babajaga1969 22.02.2013 12:18
fajny przepis - musi być smaczne - wypróbuję :)
Beatris 21.02.2013 22:43
Teraz tytuł pasuje do przepisu. Ciasto z pewnością smaczne.
dodi 21.02.2013 15:19
super
Bogumiła 21.02.2013 15:16
ładne
Beatris 21.02.2013 14:13
A dlaczego legumina?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat