ciasto kokosowo-budyniowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń śmiatankowy

    2,5 paczki
  • woda

    1 l
  • cukier

    12 łyżek
  • margaryna

    1 kostka
  • kokos

    300 g
  • jajko

    2
  • ananas

    2 puszki
  • jajko

    5
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • ocet

    1 łyżka
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt:
Do osobnego naczynia wbić żółtka. Posypać proszkiem do pieczenia i polać łyżką octu. Po chwili wymieszać.
Białka ubić i dodać cukier. Wlać do żółtek. Wymieszać i dodać mąkę. Dokładnie wymieszać. Wlać na blachę wyściełaną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 min.
Góra:
Budyń ugotować w litrze wody. Ostudzić. Margarynę i cukier rozpuścić na małym ogniu. Dodać kokos, jajka. Piec, aż się zarumieni (10-20 min). Na biszkopt poukładać ananas, nałożyć budyń, potem kokos. Włożyć do pieca, aż się zarumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 09.07.2011 13:05
Interesująco się zapowiada :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat