Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kokosowo – bananowe

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 5 łyżek
mąka 2 szkl
cukier 2/3 szkl
jajko 2
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 80 g
pasypka
banan 5 dojrzałych

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowo – bananowe

Kroki postępowania

1
Banany obieramy i rozgniatamy na miazgę (ja użyłam praski do ziemniaków). Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ręką. Ciasto będzie miało dość luźną konsystencję. Ciasto przelewamy na blachę o wymiarach ok. 20x40cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy czekoladową posypką wg uznania.
Krok 1 - Ciasto kokosowo – bananowe foto
2
Pieczemy 30-35 min. w 180st. (termoobieg).
Krok 2 - Ciasto kokosowo – bananowe foto
3
Gotowe ciasto pozostawiamy do wystygnięcia.
Krok 3 - Ciasto kokosowo – bananowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 10.04.2014 11:41
świetna propozycja na deser
Grażyna13 02.04.2014 11:23
Podoba mi się :)
plocia 11.01.2014 19:01
Przepis bardzo prosty i jutro go na pewno wypróbuję.
caralajna 28.01.2013 10:02
absolutnie boskie, banany i kokos to świetny duet
rjustysia 26.01.2013 12:23
Bardzo lubię takie bananowe ciasta, a z wiórkami kokosowymi jeszcze nie próbowałam :)
Kulinarna Ja 06.01.2013 14:23
ale bym zjadła!
sara1 05.01.2013 09:29
pyszności,fajne ciasto
tessinka 31.12.2012 17:14
super ciasto
teresa18 31.12.2012 15:33
lubię kosztować oryginalne ciasta
Juleczka20 31.12.2012 15:05
wygląda bardzo smakowicie
Konczi 31.12.2012 14:10
prezentuje się smacznie
dwa pokoje z kuchnią 31.12.2012 13:51
wygląda rewelacyjnie
adelajda 31.12.2012 13:15
super wygląda i na pewno tak smakuje !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak