Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kokosowe na zimno

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Ciasto kokosowe na zimno - deser który nie pójdzie w boki, a w cycki ;) THX za txt A.

Składniki:

Składniki:

mleko kokosowe 1 litr
wiórki kokosowe 1 szklanka
agar-agar 4 łyżeczki
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
brzoskwinie w syropie 2 sztuki
galaretka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowe na zimno

Mleko gotujemy z wiórkami kokosowymi, dodajemy agar, dokładnie mieszamy. Studzimy.

Na dnie tortownicy układamy biszkopty. Wylewamy masę kokosową, lekko schładzamy, układając na wierzchu kawałki brzoskwiń.

Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, schładzamy. Zalewamy całość i do lodówy.

Pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak