Ciasto kokosowe – łatwe i szybkie!

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 g
  • jajko

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyzeczki
  • masło

    100 g
  • mleko

    150 ml
  • wiórki kokosowe

    100 g
  • cukier

    70 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem , dodajemy jajka i miksujemy na gładką masę.

Dosypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko.

( ciasto powinno mieć konsystencję śmietany ).

Wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.

Wlewamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą keksówki.

Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 40-45 minut.,

Studzimy i obficie posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
poczujsmaki 06.07.2014 11:09
pyszności :) wszystkie składniki sprawdzone chyba jednak będzie coś słodkiego do niedzielnej kawki :)
Beatris 05.07.2014 21:44
Z przyjemnością zjadłabym kawałeczek:)
karolina1869 05.07.2014 20:44
ciasto kokosowe pycha
agnieszka214 05.07.2014 18:38
pyszne ciacho
wyattearp 05.07.2014 18:20
super smak ciasta!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat