Ciasto kokosowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • cukier waniliowy

    1
  • jajka

    5
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mleko kokosowe

    1 szklanka
  • wiórki kokosowe

    1 szklanka
  • soda oczyszczona

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmiksować masło z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Wbijać po jednym jajku i dalej ubijać. Dolać mleko kokosowe i wymieszać. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać wiórki i dokładnie wymieszać. Przelać masę do wysmarowanej formy i piec 50-60 min w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Hanna11 07.08.2011 15:03
uwielbiam kokosowe pyszności:)
Marybeth 18.07.2011 10:22
Uwielbiam kokosowe pyszności ;)
kate.500 09.04.2011 19:34
super fajne
ziutula 08.04.2011 18:57
smaczne pychoty....
adam1f 22.03.2011 00:16
super
stokrotka 15.03.2011 16:18
lubię kokosowe ciasta
Elżbieta17 28.11.2010 21:14
pycha!
Mysiunia 09.11.2010 17:44
cos wspanialego!
Grażyna13 03.11.2010 09:35
Uwielbiam kokosowe , to coś dla mnie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat