Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO KOKOSOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 5 szt
cukier 1 szkl
mąka tortowa 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
mleko 1/2 l
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka tortowa 2 łyżki
margaryna 1 kostka
cukier 1/2 szkl
cukier wanilinowy 2 szt
wierzch ciasta:
wiórki kokosowe 2 paczki
cukier 1/2 szkl
margaryna 1/2 kostki
kisiel wiśniowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO KOKOSOWE

Oddzielamy białka od zółtek. Białka ubijamy dodajemy cukier, żółtka na koniec przesiewamy mąkę i delikatnie mieszamy. Piec w nagrzanym piekarniki 180 stopni ok. 25 min.

Do 1 szkl wsypać pół mąki tortowej i dodać mleka tak samo z zrobić z mąką ziemniaczaną dobrze rozmieszać. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego mleka wlać najpierw mąkę tortową, potem ziemniaczaną, Margarynę utrzeć i dodawać po łyżce wystudzonego budyniu *masy*.

WIERZCH CIASTA;
W garnku rozgrzać margarynę z cukrem i dodać wiórki kokosowe co chwilę mieszamy, aż wiórki się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 10.07.2012 00:23
mniam
Grażyna13 02.09.2011 14:21
Podoba mi się !
eewelina 21.03.2011 23:42
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak