Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto kisielowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6
cukier 1
proszek do pieczenia 3
kisiel truskawkowy 2
mąka tortowa 1
śmietana 2

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto kisielowiec

Całe jajka z szklanką cukru utrzeć na sztywno,dodać trzy łyżki proszku do pieczenia i kisiel i wszystko wymieszać można dodać odrobinę czerwonego barwnika wtedy ciasto ma ostry kolor,na koniec dodać jedną szklankę maki.Piec na blaszce wyłożonej papierem w tem 175 stopni przez dwadzieścia min.

Kremówki.
Do kremówki dodać dwie łyżki cukru pudru i dwie łyżki wcześniej rozpuszczonej żelatyny.
Ciasto przekroić na pół i przełożyć kremówką ,wstawić najlepiej na dwie godziny do lodówki.Do śmietany można dodać inny kolor barwnika wtedy ciasto jest kolorowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 02.07.2015 13:40
no własnie,szkoda,ze nie ma zdjęcia,ale sądząc po przepisie na pewno smaczne
erym 25.05.2014 10:58
szkoda, ze bez zdjecia, ciekawe jak wyglada to cudo?
Klausia 10.05.2014 10:16
ciekawa jestem jak wygląda :)
gacopierz23 21.04.2014 17:20
fajne i na pewno fajnie się prezentuje
Ela15 11.04.2014 21:35
fajne ciasto
Grażyna13 28.03.2014 19:32
Ciekawe to ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak