Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Kinder country
Białe czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mocno schłodzoną kremówkę i serek mascarpone miksujemy na najwyższych obrotach miksera do momentu uzyskania sztywnego kremu ( odlewamy 200 ml z całości śmietanki kremówki + 250 g mascarpone ). Następnie partiami dodajemy wystudzoną, ale jeszcze płynną białą czekoladę i miksujemy na najniższych obrotach. Wsypujemy 2-2,5 szklanki płatków kangusów, mieszamy łopatką. Formę lub tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i układamy pierwszą warstwę herbatników. Białą masę przekładamy na warstwę herbatników, wyrównujemy. Następnie wykładamy drugą warstwę herbatników.
Mleczne czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ubijamy resztę śmietanki kremówki ( 150 ml ) na sztywno, dodajemy wystudzoną czekoladę, mieszamy. Na warstwę herbatników przekładamy ciemną masę, wyrównujemy. Wierzch dekorujemy pozostałą ilością kangusów. Ciasto chłodzimy w lodówce przez 2 godziny.
Smacznego.