Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Kinder country

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 350 ml
serek mascarpone 250 g
herbatniki 200 g
czekolada mleczna 200 g
biała czekolada 200 g
kangusy płatki 3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Kinder country

Przygotowanie

Białe czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mocno schłodzoną kremówkę i serek mascarpone miksujemy na najwyższych obrotach miksera do momentu uzyskania sztywnego kremu ( odlewamy 200 ml z całości śmietanki kremówki + 250 g mascarpone ). Następnie partiami dodajemy wystudzoną, ale jeszcze płynną białą czekoladę i miksujemy na najniższych obrotach. Wsypujemy 2-2,5 szklanki płatków kangusów, mieszamy łopatką. Formę lub tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i układamy pierwszą warstwę herbatników. Białą masę przekładamy na warstwę herbatników, wyrównujemy. Następnie wykładamy drugą warstwę herbatników.
Mleczne czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ubijamy resztę śmietanki kremówki ( 150 ml ) na sztywno, dodajemy wystudzoną czekoladę, mieszamy. Na warstwę herbatników przekładamy ciemną masę, wyrównujemy. Wierzch dekorujemy pozostałą ilością kangusów. Ciasto chłodzimy w lodówce przez 2 godziny.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak