Ciasto Kinder country

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    250 g
  • śmietana 30%

    0,5 l
  • serek mascarpone

    250 g
  • biała czekolada

    200 g
  • czekolada mleczna

    200 g
  • płatki śniadaniowe

    230g ( KANGUS)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białe czekolady łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostudzenia. Czekolady mleczne również roztapiamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostudzenia. Serek mascarpone miksujemy, śmietanę kremówkę ubijamy na sztywna pianę i dodajemy serek mascarpone. Do połowy masy śmietanowej dodajemy stopniowo ostudzoną białą czekoladę i wsypujemy 3 szklanki płatków. Herbatniki wykładamy na blaszkę o wymiarach 36x24 cm wykładamy białą masę przykrywamy warstwą herbatników. Do pozostałej masy śmietanowej dodajemy mleczną czekoladę i dokładnie mieszamy. Na warstwę herbatników wykładamy ciemną masę i posypujemy pozostałymi płatkami dociskając je do środka aby ciasto było wyrównane na wierzchu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 25.06.2017 17:06
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat