Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Kinder country

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 250 g
śmietana 30% 0,5 l
serek mascarpone 250 g
biała czekolada 200 g
czekolada mleczna 200 g
płatki śniadaniowe 230g ( KANGUS)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Kinder country

Białe czekolady łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostudzenia. Czekolady mleczne również roztapiamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostudzenia. Serek mascarpone miksujemy, śmietanę kremówkę ubijamy na sztywna pianę i dodajemy serek mascarpone. Do połowy masy śmietanowej dodajemy stopniowo ostudzoną białą czekoladę i wsypujemy 3 szklanki płatków. Herbatniki wykładamy na blaszkę o wymiarach 36x24 cm wykładamy białą masę przykrywamy warstwą herbatników. Do pozostałej masy śmietanowej dodajemy mleczną czekoladę i dokładnie mieszamy. Na warstwę herbatników wykładamy ciemną masę i posypujemy pozostałymi płatkami dociskając je do środka aby ciasto było wyrównane na wierzchu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 25.06.2017 17:06
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak