Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Kinder Country
Dno tortownicy wykładamy herbatnikami, białe czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do ostudzenia. Do miski wlewamy 250 ml. schłodzonej śmietany, ubijamy na sztywno. Ucierając dodajemy po łyżce serka mascarpone oraz śmietan fiksy, na końcu wlewamy roztopione czekolady i delikatnie miksujemy. Do masy wsypujemy 3/4 pszenicy eksponowanej, resztę zostawiamy do posypania wierzchu, łyżką całość mieszamy i przekładamy do tortownicy wyłożonej herbatnikami. Masę wyrównujemy łyżką i układamy kolejną warstwę herbatników.
2.
Czekoladę mleczną i gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej, pozostawiamy do ostudzenia. Pozostałą śmietanę przelewamy do miski, ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy po łyżce serka mascarpone oraz rozpuszczone czekolady, delikatnie mikujemy. Masę wykładamy na herbatniki, wyrównujemy i posypujemy pozostałą pszenicą eksponowaną. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki, kroimy mocno schłodzone.