Ciasto kawowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt

  • jajko

    6 sztuk
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • kakao

    3 łyżki

Masa

  • śmietana kremówka

    1 litr
  • bezy

    15 sztuk
  • wiórki kokosowe

    1 szklanka
  • zaparzona mocna kawa

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja ubić z cukrem na parze nad garnkiem. Dodać mąkę i proszek, następnie kakao. Dokładnie wymieszać. Przełożyć na podłużną blachę i piec 30 min. Ostudzić przekroić za pomocą nitki na dwie części i nasączyć obydwie obficie kawą.
Śmietanę ubić z cukrem. Jedną część biszkoptu smarujemy połową kremu, przykrywamy drugą częścią, i wykładamy resztę masy. Wykładamy wierzch bezami i posypujemy wiórkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 27.01.2017 12:50
pyszne ciasto
Bernadeta1 25.01.2017 19:27
pychota takie ciasto
dodi 25.01.2017 14:54
mniam, mniam
ania2610 25.01.2017 13:11
lubię takie ciasta - pycha!
Bożena Matuszczyk 25.01.2017 09:51
WYGLĄDA APETYCZNIE I KUSZĄCO;)
Ewelina1991 25.01.2017 09:10
dobre ciasto
jagoda5913 25.01.2017 00:47
pyszne ciasto
gusia1000 25.01.2017 00:37
Pyszne ciasto.
Marta Ryżek-Kalkowska 24.01.2017 23:02
pysznie tutaj.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat