Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto karmelowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
mleko zagęszczone słodzone 2 puszki
herbatniki 2 duże paczki
śmietana kremowa 30% lub 36% 600 ml
śmietan fix 2 op
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto karmelowe

biszkopt upiec według swojego sprawdzonego przepisu, tylko nie za gruby.
gotowe ciasto nasączyc dowolnym pączem, posmarować 1/2 mleka zagęszczonego słodzonego gotowanego (można też użyć masy krówkowej, ale mleko łatwiej się rozsmarowuje), wyłożyć herbatniki, na herbatniki pozostałe mleko, znów przykryć herbatnikami, wyłożyć śmietanę ubitą ze śmietanfixami, na śmietanę wyłożyć kolejną warstwę herbatników, polaś polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 13.09.2012 10:26
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak